Organizace Otevřená okna

21. 6. 2022

Chtěla bych rozšířit do povědomí našich čtenářů organizaci Otevřená okna. Otevřená okna podporují osoby se zdravotním postižením, rodiny a seniory v aktivním, smysluplném a důstojném způsobu života, napomáhá jejich zapojení do běžných společenských aktivit a vytváří nové příležitosti pro seberealizaci a osobní růst. Dobrovolná činnost je možná ve 4 programech.

SK Kapři je sportovní klub určen pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným zdravotním postižením. Náplní je teoretická i praktická výuka plavání dětí i dospělých s tělesným postižením.

Pět P je volnočasový sociálně – preventivní program, určený dětem ve věku od 6 do 15 let.

D-Klub je volnočasový dobrovolnický program určený seniorům ohroženým osamělostí.

SPOLU je program určený dospělým lidem s mentálním, smyslovým, tělesným nebo kombinovaným zdravotním postižením, kteří nežijí samostatně. Základním cílem programu je obohatit člověka ohroženého sociálním vyloučením o přátelský vztah.

Dobrovolníci musejí být plnoletí. Já jsem dobrovolnicí v programu Pět P a organizaci mohu jedině doporučit. Jednou týdně se scházím s holčičkou s mentálním postižením. Já proniknu do jejího světa a ona do mého. Program mě učí zodpovědnosti, ohleduplnosti a empatii. Pokud chcete svůj čas investovat do něčeho smysluplného, tak tohle je jedna z těch nejlepších možností.

Web: Otevřená okna

– Kateřina Prantlová

Přihlašte se k odběru našich článků!

Upozorníme vás na nový příspěvek do vaší emailové schránky.

Loading