Doporučení na četbu

9. 7. 2022

Jako poslední prázdninový příspěvek jsme připravili doporučení na četbu od pana učitele Káry. Takže kdybyste o prázdninách měli volné chvíle a nevěděli, jak strávit čas, tak zde můžete načerpat inspiraci.

Kazuo Ishiguro, Klára a Slunce

Nový román o umělé inteligenci od nositele Nobelovy ceny. Zpověď robotky Kláry, jejímž úkolem je dělat společnost mladé dívce a která chce pochopit, jak vlastně lidi „fungují“… Robotům zdar!

Julian Tamaki, Mariko Tamaki, Jedno obyčejný léto

Doslova letní komiks. Příběh dívek Rose a Windy, které tráví své prázdniny s rodiči u oceánu. Citlivé zachycení, jak do světa dětství najednou vstupují „dospělé“ problémy. Lepší komiks o létě, lásce, přátelství a dospívání asi nenajdete. Létu zdar!

David Diop, V noci je každá krev černá

Válečný román z první světové války. Svižný monolog senegalského vojáka, který bojuje za Francii, aniž by rozuměl slovo francouzsky. Drsné vyprávění/úvaha o šílenství, co je ve válce ještě přijatelné, co je lidské a co nelidské. Kniha byla oceněna International Booker Prize za rok 2021. Míru zdar!

Paul Nurse, Biologie v pěti lekcích

Proč si nepřečíst něco o buňkách, genech a evoluci? Navíc je to krátké a Nurse, nositel Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství, má dar předat své „rozechvění z vědeckého objevu“. Nurse vás pobaví a po přečtení budete o něco chytřejší. Genům zdar!

Marek Rabij, Život na míru

Víte, kde se vzalo oblečení, které máte na sobě? A proč stálo, kolik stálo? Rabij se vypravil do Bangladéše, prošel továrny a ve své reportážní knize ukazuje, že… No, jen si to přečtěte! Módě zdar!

 

Mějte krásné prázdniny a těšíme se na vás v září!

Přihlašte se k odběru našich článků!

Upozorníme vás na nový příspěvek do vaší emailové schránky.

Loading